Primera Wolvega verkoopt winnend Lottolot van 9 miljoen euro

Rijswijk, 16 april 2012 - Lotto heeft er weer een multimiljonair bij. De Lotto jackpot van 9 miljoen euro, die zaterdag 14 april jl. gegarandeerd moest vallen, viel in de categorie zes getallen goed van de winnende combinatie 2-9-16-27-29-39 en de kleur groen. Het winnende lot is verkocht bij Primera Wolvega in Wolvega. De winnaar wordt verzocht zich te melden bij De Lotto in Rijswijk om de prijs in ontvangst te nemen. De laatste keer dat de Lotto jackpot werd uitgekeerd, was vier weken geleden. Een winnaar uit de provincie Drenthe won toen 11,5 miljoen euro.

 

Aanstaande zaterdag 21 april staat de jackpot weer op 7,5 miljoen euro. De hoofdprijs van Cijferspel is komende zaterdag, zoals elke week, weer 200.000 euro.

 

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een merk van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.