Pedagoog int na bijna drie maanden hoofdprijs in Lottoâs Cijferspel

Rijswijk, 29 februari 2012 - Een man uit Sappemeer heeft met Cijferspel van Lotto 200.000 euro gewonnen. De 36-jarige pedagoog won op 3 december 2011 de hoofdprijs maar was vanaf die tijd onvindbaar. Nadat hij deze week zijn administratie had opgeruimd, kwam de man erachter dat hij twee ton had gewonnen. De winnaar won met de cijfers 5-9-6-2-2-0.

 

"Ik ben nog nooit zo blij geweest! Toevallig had ik het er laats met een vriend over hoe het zou zijn om een groot bedrag te winnen. Mijn vriend begreep niet waarom ik meespeelde, want hij geloofde er niet in dat je de hoofdprijs kon winnen. Ik vertelde hem dat ik toch bleef meespelen, voor mezelf en voor de goede doelen. Nu hij hoorde dat ik gewonnen had, gaat hij toch ook meespelen. Het geld ga ik investeren in mijn huis op Curaçao," aldus de gelukkige winnaar.

 

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een merk van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.