Vermiste winnaar Euro Loterij meldt zich

Rijswijk, 11 april 2011 - De vermiste winnares van de Euro Loterijtrekking op zaterdag 26 februari heeft zich gemeld. De 40-jarige vrouw uit Hilversum heeft de hoofdprijs van 200.000 euro gewonnen. De vrouw speelde met de spellen Lotto en Euro Loterij en controleerde na de trekking alleen haar Lottogetallen. De winnares was vergeten dat ze ook meespeelde met de Euro Loterij. Het winnende lot is verkocht bij de Bruna in Hilversum.

 

"Wat een mooi bedrag! In eerste instantie dacht ik dat ik zes euro met Lotto gewonnen had. Deze nummers had ik op internet vlak na de trekking gecontroleerd. Een paar weken daarna was ik toevallig bij het verkooppunt waar ik het lot gekocht had. De man legde mijn lot onder de scanner en hij vertelde mij dat ik me bij De Lotto moest melden. Voor zes euro! Ik begreep er niets van en ben thuis nogmaals op internet gaan kijken. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik ook de cijfers van de Euro Loterij op mijn lot had staan. Toen ik die cijfers invoerde op internet, kon ik mijn ogen niet geloven. Ik was ineens twee ton rijker. Ik ontwerp zelf kleding dus ik wil een groot deel van het gewonnen bedrag in mijn eigen zaak steken", aldus de gelukkige winnares.

 

Het winnende kraslot is gekocht bij Bruna aan het Groest 86 13 in Hilversum. Hier wordt vrijdag 15 april om 11.00 uur een grote taart aangesneden om het winnen van de hoofdprijs aldaar te vieren. Daarnaast worden er gratis loten aan iedereen ouder dan achttien jaar uitgedeeld. Hiervoor geldt: op = op.

 

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.